Να μελετηθούν οι προτάσεις που η ΕΔΕΚ κατέθεσε και οι οποίες μπορούν να επιφέρουν οικονομική και πολιτική πίεση στο κατοχικό καθεστώς για ανάσχεση των παράνομων ενεργειών στην Αμμόχωστο
Κυριακή 25.07.2021
Κυριακή 25.07.2021, από Γραφείο Τύπου

Η αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων από αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος είναι αίτημα που η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση ήδη από το 2017 χωρίς ανταπόκριση.
 
Επιμένουμε ότι πρέπει να μελετηθούν και οι υπόλοιπες προτάσεις που η ΕΔΕΚ κατέθεσε και οι οποίες μπορούν να επιφέρουν οικονομική και πολιτική πίεση στο κατοχικό καθεστώς.

Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό πως δεν πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, να νομιμοποιηθούν "αρχές" του κατοχικού καθεστώτος γεγονός που συνιστά έμμεση αναγνώριση και αναβάθμισή του.

Τέλος, ο ύποπτος ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζει να επιβεβαιώνεται με βάση και τις πληροφορίες στον σημερινό  Τύπο. Επιτέλους η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε στον ΟΗΕ στην διαμόρφωση ψηφισμάτων, αποφάσεων, εκθέσεων και δηλώσεων της Προεδρίας να μην ενέχονται οι Βρετανοί από την στιγμή που κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί η ετεροβαρής και σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στάση τους.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 25 Ιουλίου 2021
 
 
 

 

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Πέμπτη 22.07.2021