Η ταλαιπωρία προκαλείται από την ανεπάρκεια και ανικανότητα των υπευθύνων
Παρασκευή 07.05.2021
Παρασκευή 07.05.2021, από Γραφείο Τύπου

Η πλήρης αποτυχία της διαχείρισης του δεύτερου και τρίτου κύματος της πανδημίας αποδεικνύεται από τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην υπερφόρτωση του ήδη καταρρακωμένου δημόσιου τομέα της υγείας, από την περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών αλλά και από τις σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που έχουν προκύψει.

Ενώ όλοι γνωρίζουν πως η μόνη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων που προκύπτουν από αυτήν είναι ο άμεσος και μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, μέσα σε πέντε μήνες στην Κύπρο εμβολιάστηκε πλήρως μόνο το 9,9% του πληθυσμού (βλ. δεδομένα ECDC).

Πέρα από την αδικαιολόγητη αργοπορία, εδώ και δύο μέρες παρατηρούμε και πάλι σοβαρά προβλήματα στην πύλη εμβολιασμού. Χθες δεν λειτούργησε καθόλου ενώ σήμερα υπάρχει αναμονή περίπου 1,5 ώρας για να κλείσουν ραντεβού παραγωγικές ηλικιακές ομάδες της οικονομίας (αυτές των 35-36 χρόνων).

Αρκετά ανεχτήκαμε. Η ταλαιπωρία προκαλείται από την ανεπάρκεια και ανικανότητα των υπευθύνων. Είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 7 Μαΐου 2021

Ανακοινώσεις