Η ΕΔΕΚ έγκαιρα κατέθεσε στην κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις για ανάκληση των διαβατηρίων των «αξιωματούχων» του κατοχικού καθεστώτος
Πέμπτη 06.05.2021
Πέμπτη 06.05.2021, από Γραφείο Τύπου

Η αντιπαράθεση για το θέμα των διαβατηρίων δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στο κλίμα της προεκλογικής σκοπιμότητας. Αυτό επιβεβαιώνεται από το ότι από τις δημόσιες δηλώσεις απουσιάζει η ουσία του ζητήματος που είναι η ολοκλήρωση της έρευνας, η καταγραφή των πειθαρχικών, ποινικών και πολίτικων ευθυνών, η ονομασία των υπευθύνων και η απόδοση των ευθυνών ανάλογα με την διαβάθμιση της κάθε περίπτωσης.

Την ίδια στιγμή όσοι κόπτονται για την διαφάνεια του προγράμματος των διαβατηρίων δεν έχουν ούτε μια λέξη να πουν  για την κατοχή διαβατηρίων και ταυτοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους «αξιωματούχους» του κατοχικού καθεστώτος. Γιατί άραγε;

Ζητούμε τη διερεύνηση και αυτού του σκανδάλου καθώς διαπιστώνεται ότι πιθανόν σε κάποιους από τους «αξιωματούχους» παραχωρήθηκε κατά τρόπο παράτυπο.

Θυμίζουμε πως από την πλευρά της ΕΔΕΚ καταθέσαμε έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί με νόμιμο τρόπο να ανακαλέσει τα συγκεκριμένα διαβατήρια χωρίς δυστυχώς να υπάρχει οποιαδήποτε ανταπόκριση.  

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 6 Μαΐου 2021

Ανακοινώσεις