2015 και 2017 πρόταση της ΕΔΕΚ στη Βουλή για άδεια πατρότητας, 2019 πρόταση της ΕΔΕΚ στη Βουλή για πληρωμένη γονική άδεια: Συνεχίζουμε να καταθέτουμε στοχευμένες προτάσεις για κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη
Παρασκευή 05.04.2019
Παρασκευή 05.04.2019, από Γραφείο Τύπου

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποιήση που ενημερωθήκαμε για τους νέους κανόνες για την άδεια μητρότητας / πατρότητας καθώς και τη δυνατότητα ευέλικτης εργασίας που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο. Θυμίζουμε πως στην Κύπρο η άδεια πατρότητας υιοθετήθηκε μετά από πρόταση νόμου της τέως βουλευτού της ΕΔΕΚ κ. Ρ. Μαυρονικόλα το 2015 και δύο χρόνια αργότερα, το 2017, πετύχαμε η Κυπριακή βουλή να ψηφίσει τη σχετική νομοθεσία. Μάλιστα, μόλις πρόσφατα η ΕΔΕΚ κατέθεσε στη Βουλή αίτημα για παροχή πληρωμένης άδειας στους γονείς, κάτι που ενισχύεται τώρα με τη σχετική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση νομοσχεδίων για την πληρωμένη γονική άδεια, στοιχείο απαραίτητο για τη στήριξη των οικογενειών.

Η ΕΔΕΚ, ως ένα γνήσιο σοσιαλιστικό κόμμα, θα συνεχίσει να καταθέτει στοχευμένα μέτρα και προτάσεις που θα συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Απριλίου 2019

Ανακοινώσεις