ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Πέμπτη 14.02.2019
Πέμπτη 14.02.2019, από Γραφείο Τύπου

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, και ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Η συνάντηση ήταν άκρως εποικοδομητική και αυτό με κάθε ειλικρίνεια.  Υπάρχει η δυνατότητα και η προοπτική για μια πολύ αγαστή συνεργασία στο πλαίσιο ακριβώς της ενίσχυσης των προσπαθειών του νέου Υφυπουργείου Τουρισμού να αναπτύξει και να βελτιώσει ποιοτικά τον τουριστικό μας προϊόν. Ένα τομέα της κυπριακής οικονομίας ο οποίος είτε το θέλουμε είτε όχι θα παρουσιάζει μια διαχρονική παρουσία  και μια διαχρονική συνεισφορά στην κυπριακή οικονομία.

Ως εκ τούτου λοιπόν θεωρούμε ότι μέσα από την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος θα μπορέσει η πατρίδα μας να έχει πάρα πολλά οφέλη και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό παράγοντα οικονομικής σταθερότητας.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες απόψεις. Εκτιμούμε ότι αυτές οι απόψεις θα αξιολογηθούν και στο βαθμό που είναι δυνατόν θα αξιοποιηθούν μέσα από μια τεχνοκρατική προσέγγιση και μελέτη και την ίδια στιγμή, όπως έχω διαβεβαιώσει και τον κ. Υφυπουργό, από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί και ειλικρινείς.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι παρεμβάσεις μας δεν θα είναι παρεμβάσεις μηδενιστικού χαρακτήρα αλλά παρεμβάσεις εποικοδομητικές με κύριο στόχο τη σταδιακή βελτίωση και την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει ως πολιτεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια για το τουριστικό μας προϊόν που δυστυχώς πρέπει να διαπιστώσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους παρέμειναν απλά καταγεγραμμένα στοιχεία χωρίς οποιαδήποτε πρακτική εφαρμογή είτε έναρξη υλοποίησης».

Στη συνέχεια ο κ. Περδίος δήλωσε:

«Κύριε Πρόεδρε καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία. Αυτό που έχω να πω  είναι ότι όχι μόνο θα λάβουμε υπόψη τις εισηγήσεις σας, όμως αν το πάμε ένα βήμα περισσότερο, μπορούμε να πούμε ότι μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτές οι εισηγήσεις που παραθέσατε συνάδουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό με τις δικές μας βλέψεις, το δικό μας όραμα για τον τουρισμό της χώρας μας όχι μόνο για σήμερα και αύριο, αλλά και για την ερχόμενη δεκαετία.

Όπως πολύ σωστά είπατε, χρειάζεται πλάνο, χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις, και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω και εσάς όπως και όλους ότι αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας αυτή τη στιγμή. Η αξιολόγηση όλων αυτών των κινήσεων που χρειάζονται την επόμενη δεκαετία ούτως ώστε ο τουρισμός να είναι αυτό που θέλουμε για την χώρα μας. Από την πλευρά μας να ξέρετε ότι είναι καλοδεχούμενα όσα έχετε να μας πείτε και σήμερα και τα επόμενα χρόνια θα είμαστε δίπλα σας, οι απόψεις σας είναι πάρα πολύ σημαντικές για εμάς, θέλουμε να είμαστε σε επαφή, όπως και με όλα τα κόμματα. Άρα να συνεχίσουμε σας παρακαλώ αυτή την επαφή και είμαι βέβαιος ότι θα δείτε και από την δουλειά μας ότι το μόνο που θέλουμε είναι το καλό της χώρας για ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού».

Λευκωσία, 14 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοινώσεις