Αυταπόδεικτη η ανάγκη για μεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης
Δευτέρα 21.01.2019
Δευτέρα 21.01.2019, από Γραφείο Τύπου

 

Είναι αυταπόδεικτο πως η μεταρρύθμιση στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι απαραίτητη γι’ αυτό και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει άμεσα, κατά τρόπο σωστό, συγκροτημένο και συντεταγμένο.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι θεσμοί και οι αρμόδιοι για την απόδοση δικαιοσύνης με τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους είναι υπεύθυνοι για την έλλειψη εμπιστοσύνης αλλά και την απαξίωση που ο λαός αισθάνεται. Και αυτό επειδή τα πρόσφατα γεγονότα έρχονται να προστεθούν σε σωρεία σκανδάλων που έχουν συγκαλυφθεί με πολιτικές ή και εισαγγελικές ευθύνες (όπως είναι το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου) καθώς και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση της διερεύνησης και προσαγωγής στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της οικονομικής κρίση.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ ζητάμε όλα τα σκάνδαλα για τα οποία μέχρι στιγμής η διαδικασία διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών δεν έχει ολοκληρωθεί, να επανέλθουν στο προσκήνιο ώστε να γίνει εκ νέου έρευνα και να αποδοθεί, επιτέλους, η δικαιοσύνη. Τέτοια σκάνδαλα είναι για παράδειγμα το σκάνδαλο του ακτινοθεραπευτικού στο νοσοκομείο Λεμεσού,  το σκάνδαλο των φαρμακευτικών υπηρεσιών, το σκάνδαλο των Κυπριακών Αερογραμμών κ.ά.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 21 Ιανουαρίου 2019

Ανακοινώσεις